Товарознавство непродовольчих товарів

Передумови для вивчення дисципліни:

Дисципліна «Товарознавство непродовольчих товарів» базується на знаннях отриманих здобувачами освіти при освоєнні навчальних програм у курсах навчальних дисциплін «Основи стандартизації, метрології та управління якістю», «Теоретичні основи товарознавства».

Форми контролю:

Поточний контроль. Він передбачає виявлення й оцінку знань та умінь здобувачів освіти, засвоєних за кілька попередніх занять, з метою визначення, наскільки успішно вони володіють системою знань, чи відповідають ці знання вимогам програми.

Перевірка знань здійснюється на семінарських і практичних заняттях.

Рубіжний контроль.Має на меті перевірку рівня засвоєння знань і вмінь здобувачів освіти за семестр. Він спрямований на виявлення системи і структури знань здобувачів освіти. Проводиться у формі диференційованого заліку.

Підсумковий контроль. Має на меті перевірку рівня засвоєння знань і вмінь здобувачів освіти на час завершення курсу навчання. Він спрямований на виявлення системи і структури знань здобувачів освіти Проводиться у формі екзамену.

Засоби діагностики:

засобами оцінювання та методами демонстрування результатів навчання є:

  • екзамен
  • диференційований залік;
  • тести;
  • реферати;
  • презентації результатів виконаних завдань;

Мета навчальної дисципліни полягає в отриманні здобувачами освіти теоретичних знань та оволодіння практичними навичками з товарознавства непродовольчих товарів, необхідних у професійній діяльності майбутнього фахівця, пов'язаний з управлінням якістю та асортиментом на ринку товарів та послуг, здійсненням комерційної діяльності, а також професійним умінням відстоювати просування на ринок конкурентоспроможних товарів вітчизняного виробництва.

Основними завданнями курсу є вивчення:

  • основних понять і завдань товарознавства;
  • факторів, що впливають на споживчі властивості товарів;
  • питань маркування та пакування товарів;
  • факторів, що впливають на якість товарів;
  • характеристик асортименту товарів;
  • основних вимог до якості товарів однорідної групи.

Критерії оцінювання результатів навчання:

Оцінювання здійснюється за 100-бальною шкалою з подальшим переведенням у національну шкалу (шкалу Коледжу) та шкалу ECTS.

Оцінювання знань здобувачів фахової передвищої освіти сприяє підвищенню мотивації здобувачів освіти до систематичної активної роботи впродовж усього періоду навчання за відповідними освітньо-професійними програмами з метою формування системних, стійких знань, умінь, навичок та компетентностей, а також розширенню можливостей для всебічного розкриття здібностей здобувачів освіти, розвитку їх творчого, наукового мислення та підвищення ефективності освітнього процесу.

Під час проведення контрольних заходів здобувачам фахової передвищої освіти не дозволяється користуватися засобами зв'язку, пристроями зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації (мобільними телефонами, планшетами, ноутбуками і т.п.) друкованими або рукописними матеріалами, іншими засобами, предметами, приладами, що не передбачені процедурою оцінювання знань відповідно до робочої навчальної програми або іншого нормативного документу щодо процедури проведення контрольних заходів.

Сделано на Padlet
© 2017-2023 А.П. Островершенко
Всі права захищені
Створено за допомогою Webnode Файли cookie
Створіть власний вебсайт безкоштовно! Цей сайт створено з допомогою Webnode. Створіть свій власний сайт безкоштовно вже сьогодні! Розпочати